Vacature

R&D Engineer

Adres

Maasland

Openingstijden

32-40 uur

Educatie

MBO + werk- en denkniveau

Ben jij creatief en wil jij graag je steentje bijdragen aan productoptimalisatie en innovatie? 
Wil jij onderdeel uitmaken van een leuk team en werken in een prettige en informele werksfeer? Dan ben je bij Westacc aan het juiste adres!

Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek waaronder verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten van Westacc zijn vrijwel altijd van technische aard en worden gefabriceerd in eigen regie, waarbij kwaliteit voorop staat. Westacc is een leuk bedrijf waar veel ruimte is voor jouw creatieve ideeën. Het huidige R&D team bestaat op dit moment uit één manager, drie engineers en twee kwaliteitsmedewerkers. Jouw naaste collega’s kunnen jouw kennis, hulp en natuurlijk expertise goed kunnen gebruiken. Daarnaast zul je veel in contact staan met de afdeling verkoop, inkoop en marketing.

 

Hard werken loont!

Westacc heeft jou naast een mooi salaris veel te bieden! Er is namelijk alle ruimte om jezelf te ontwikkelen. Is er bijvoorbeeld een bepaalde cursus die je zou willen volgen? Ga er dan over in gesprek, grote kans dat jij over een tijdje deze cursus afgerond hebt en alles kunt gaan toepassen in de praktijk. Daarnaast kunnen zij jou veel leren over de verschillende soorten producten die zij aanbieden.  Wat ook nog goed is om te weten, is dat Westacc jou in eerste instantie een dienstverband aan zal bieden voor de duur van een jaar, maar deze hopen zij bij gebleken geschiktheid om te zetten naar een vast contract! Ook is er een goede pensioenregeling. Op jaarbasis krijg je 24 vakantiedagen op basis van een 40 urige werkweek en 8% vakantiegeld. Naast dat je komt te werken in een leuk team is er een actieve personeelsvereniging die allerlei leuks organiseert voor het team. En omdat ook de directie teambuilding en leuke dingen met elkaar doen erg belangrijk vindt wordt de pot van de personeelsvereniging verdubbeld vanuit het bedrijf. Zou je graag gedeeltelijk thuis willen werken? Dan is dit na de inwerkperiode zeker bespreekbaar.

Jouw toekomstige werkdag

Als R&D Engineer bij Westacc houdt je je bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten (ontwerpproject) voor caravans, campers en boten, van conceptfase tot en met een eindproduct. Tevens streef je naar verbeteringen en doorontwikkelingen van al bestaande producten (kwaliteitsproject). Er worden producten speciaal op klantaanvraag geproduceerd en er worden standaard producten geproduceerd. Je vertaalt klantwensen naar concepten en je stelt verbeteringen voor. Uiteraard hebben we ook de beschikking over een 3D printer om ideeën vorm te kunnen geven. Uiteindelijk test je ook de nieuwe ontwikkelingen. Naast de klantaanvragen, ga jij je ook bezig houden met een stuk marktonderzoek. Zo blijf jij altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en denk jij innovatief mee over nieuwe producten.  

Je werkt nauw samen met de andere medewerkers van het R&D team en je rapporteert aan de manager van de R&D afdeling. Als een ontwikkeling het gehele traject doorstaat, dan wordt deze in productie genomen. Je begeleidt het project totdat het artikel wordt geproduceerd en kan worden overgedragen aan het verkoop team. Wanneer een product daadwerkelijk de markt op gaat is het van belang dat jij ervoor zorgt dat de gebruiksaanwijzing voor de consument en een product datasheet wordt opgesteld. Kortom een leuke, afwisselende functie! Kom jij ons team versterken? 

Dit ben jij

  • Je beschikt over een MBO of HBO diploma en/ of werk en denk niveau in de richting van elektrotechniek óf hebt ervaring in een soortgelijke functie;
  • Je beheerst de Nederlandse én Engelse taal uitstekend in woord en geschrift. Spreek je daarnaast ook nog een woordje Duits en/of Frans, dan heb je een streepje voor;
  • Je beschikt over creativiteit, oplossend vermogen en een gezonde dosis werklust.
  • Bij voorkeur heb je affiniteit met de recreatiebranche! 
Combinatie logo haba en westacc.png

Interesse in bovenstaande vacature?

Het werving & selectietraject wordt uitgevoerd door Reinders & van Soest Recruitment. Ben jij geïnteresseerd in de bovenstaande functie neem dan direct contact op met Lisa Jonkheer of Jamilla van der Ende via sollicitatie@reindersenvansoest.nl of telefonisch via 0174-514875.

Jamilla - Lisa - Overleg.jpg

Persoonsgegevens