Vacature

Hoofd Teelt 

Adres

's - Gravenzande

Openingstijden

40 uur

Educatie

HBO werk- en denkniveau

Ga jij een complexe uitdaging niet uit de weg en ga je graag met passie aan het werk? Ben jij degene die de kneepjes van het teeltvak kent en jouw kennis wil inzetten en overdragen? Dan ben jij van waarde bij Bonito Plant!

Bonito Plant is een professionele en moderne Phalaenopsis kwekerij met een teeloppervlakte van 42.000 m2. In deze moderne kwekerij wordt een hoogwaardige kwaliteit Phalaenopsis geteeld in een 12 centimeter pot. Het bedrijf is van oudsher een ondernemend en innovatief familiebedrijf en kent een historie van bijna 90 jaar. Duurzaamheid is voor ons geen trend meer, maar vanzelfsprekend! Om ons nu en in de toekomst te richten op duurzame energie investeert Bonito Plant in de nieuwste technieken. Het team van Bonito bestaat uit circa 55 medewerkers waarbij Ron en Mart de leiding nemen over het bedrijf. Door de veranderende ontwikkelingen in de tuinbouw heeft Bonito behoefte aan extra kennis en een strategische sparringpartner op het gebied van teelt.

 

Hard werken loont!

Bij Bonito Plant krijg je bij aanvang een jaarcontract aangeboden. Is er een wederzijdse match? Dan zetten we dit graag om in een vast contract. Uiteraard hoort bij deze functie een goed salaris. Het salaris wordt bepaald door kennis en ervaring. Bonito valt onder de CAO Glastuinbouw. Dit betekent o.a. dat je bij een fulltime dienstverband 25,5 vakantiedagen krijgt en 8,33% vakantiegeld ontvangt. Daarnaast wordt er uiteraard een goede pensioensregeling aangeboden (BPL).

Buiten het feit dat de arbeidsvoorwaarden meer dan prima zijn, kom je te werken bij een jong familiebedrijf met een platte organisatiestructuur. Bij Bonito Plant wordt ontwikkeling gestimuleerd en wordt men blij van medewerkers die meedenken en met nieuwe ideeën komen. En niet te vergeten, elke vrijdagmiddag wordt er gezellig een drankje met elkaar gedaan om het weekend in te luiden!

Jouw toekomstige werkdag

Je komt ’s morgens rond 7 uur aan op locatie en maakt een praatje onder het genot van een goed kopje koffie. Je begint de dag met een teeltoverleg met Mart, dit overleg vindt elke dag plaats. In dit overleg nemen jullie het groeiproces van de planten door en bepalen jullie of bijsturen nodig is om het gewenste eindproduct te kweken. Bij Bonito Plant wordt gewerkt met verschillende platforms om de teelt en energie aan te sturen en te monitoren. Je kunt dan ook goed overweg met de computer en deze platforms zijn niet nieuw voor jou (bijv. Priva, Enova, Powerhouse).

Na het teeltoverleg ga je op pad om de planten te beoordelen. Dagelijks bepaal je samen met Mart de strategie voor watergift en voer je deze uit. Je bekijkt de groeisnelheid en beoordeelt waarop te acteren. Wanneer ziekte of eventueel plagen ontdekt worden bij de planten, weet jij deze te behandelen. In de teeltronde kan het voorkomen dat jij problemen in de kas signaleert, jij schakelt naar de juiste partij om het onderhoud van de kas te waarborgen.

Tweemaal per week vindt een overleg plaats met Mart en de teeladviseur. In de huidige tuinbouwsector speelt energie een belangrijke rol. Hoe gaan we streven naar de beste kwaliteit met daarbij beheersbare kosten? Het is van belang dat jij hier samen met hen over kunt sparren om jullie kennis te bundelen om tot het beste resultaat te komen. Je bent immers analytisch, denkt graag mee op strategisch vlak en streeft naar optimalisatie.

Na de lunchpauze heb jij een afspraak bij een leverancier. Jullie nemen hier het assortiment door en bepalen de orders. Het is van belang dat de planning goed besproken wordt. Jij bent tenslotte het aanspreekpunt voor het assortiment, omdat jij weet welke variëteiten het beste presteren!  

Het is vrijdag 4 uur, na een biertje en een praatje ga je met een tevreden gevoel naar huis. 

Kortom, een baan in een zeer dynamische werkomgeving met veel uitdagingen wat hopelijk resulteert in een werkdag vol voldoening.

Dit ben jij

  • Je hebt passie voor en kennis over de teelt, oftewel groene vingers;
  • Je pakt een complexe uitdaging met beide handen aan;
  • Je bent op de hoogte van actuele ontwikkelingen en bent data gedreven;
  • Je beschikt over uitstekende communicatie- skills;
  • Je hebt ervaring in een soortgelijke functie;
  • Je bent bereid tot weekendwerk;
  • Je bent woonachtig in omgeving Westland.
Logo.png

Interesse in bovenstaande vacature?

Het werving & selectietraject wordt uitgevoerd door Reinders & van Soest Recruitment. Ben jij geïnteresseerd in de bovenstaande functie neem dan direct contact op met Jamilla van der Ende of Lisa Jonkheer via sollicitatie@reindersenvansoest.nl of telefonisch via 0174-514875.

 

 

wat-wij-kunnen-bieden.jpg

Persoonsgegevens