Vacature

Financial controller

Adres

Honselersdijk

Openingstijden

32-40 uur

Educatie

hbo diploma

Ben jij een gedreven financieel professional met passie voor cijfers en wil je een belangrijke rol spelen in het beheren en optimaliseren van onze financiële processen? Lees dan verder!

Perfect Plants is een wereldwijd toonaangevend biogenetisch bedrijf met ruim 40 jaar ervaring op het gebied van veredeling, selectie, vermeerdering en opkweek van planten voor sierteelt, food & pharma, met activiteiten in Nederland en Zuid-Afrika. Wij produceren hoogwaardig uitgangsmateriaal in onze eigen laboratoria en werken continu aan nieuwe toepassingen, efficiëntie en verbetering van productieprotocollen.

 

Hard werken loont!

Perfect Plants valt onder de Glastuinbouw CAO.
Naast een uitdagende baan en de ruimte om mee te bewegen in een internationale organisatie, heeft Perfect Plants jou het volgende te bieden:

 • Een mooi salaris tussen de € 4500,- en € 5500,- bruto per maand o.b.v. 40 uur;
 • Bij aanvang krijg je een contract voor 6 maanden met uitzicht op dienstverband;
 • 25,5 vakantiedagen op basis van een fulltime dienstverband;
 • 8,33% vakantiegeld;           
 • Er is een pensioenregeling (BPL)
 • Wekelijks vers fruit;
 • Actieve PV;
 • Mogelijkheid tot een training of cursus voor ontwikkeling.

Wat ga je doen?

Als financial controller ben je verantwoordelijk voor een breed scala aan financiële taken en geef je leiding aan de administratieve medewerker(s).

Je speelt een cruciale rol in het bewaken en verbeteren van onze financiële processen en rapportages.

Een van de belangrijkste jaarlijkse taken is het opstellen van de jaarrekening. Je bent verantwoordelijk voor de coördinatie en het toezicht op het proces.

Elke maand stel je gedetailleerde maandrapportages op, die een overzicht geven van de financiële prestaties van het bedrijf. Aan het einde van het jaar wordt dit werk geconsolideerd in een uitgebreide jaarafsluiting, die inzicht biedt in de jaarlijkse financiële resultaten en trends.

Een ander belangrijk aspect van het werk is het debiteuren en crediteurenbeheer.

Verder wordt de btw-aangifte door jou voorbereid en gecontroleerd. Uiteraard is het ook van belang dat de belasting tijdig wordt betaald om boetes en rentes te vermijden.

Je bent regelmatig in contact met de board om updates te geven over budgettering, betalingen, jaarrekeningen en maandrapportages. Daarnaast heb je ook contact met onze vestiging in Zuid-Afrika over diverse financiële zaken.

Als financial controller bij Perfect Plants ben je ook lid van het MT. Dit is een belangrijke rol binnen onze organisatie en daarom is het van belang dat je stevig in je schoenen staat. 

Het opstellen van kostprijsberekeningen is cruciaal voor het bepalen van de productprijzen en het verbeteren van de winstgevendheid. Je houdt in deze rol ook voortdurend de bedrijfsprocessen in de gaten en adviseert over kostenbesparingen.

Ten slotte houdt je je ook bezig met complexe financiële vraagstukken. Denk hierbij aan transfer pricing (intercompany) en de correctie/zakelijkheid van de intercompany transactie.   

Door al deze taken met precisie en toewijding uit te voeren, draagt je bij aan de solide financiële basis van Perfect Plants en ondersteun je de strategische besluitvorming die leidt tot duurzame groei en succes.

 

Dit ben jij

 • Je beschikt over een hbo-diploma in financiële richting;
 • 5 tot 10 jaar relevante werkervaring;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Ervaring met exact en opstellen van de jaarrekening is een pré;
 • Je bent proactief, flexibel, en oplossingsgericht.
PP_Logo_4b41dff31c.png

Interesse in bovenstaande vacature?

Het werving & selectietraject wordt uitgevoerd door Reinders & van Soest Recruitment. Ben jij geïnteresseerd in de bovenstaande functie neem dan direct contact op met Lisa Jonkheer of Jamilla van der Ende via sollicitatie@reindersenvansoest.nl of telefonisch via 0174-514875.

Jamilla - Lisa - Overleg.jpg

Persoonsgegevens