Vacature

Credit Manager

Adres

Maasdijk

Openingstijden

36-40 uur

Educatie

Minimaal mbo+/hbo werk- en denkniveau

Ben jij op zoek naar een uitdagende en zelfstandige rol waarin jouw financiele kennis en communicatieve vaardigheden tot hun recht komen? Lees dan verder!

Drie werkgebieden, drie expertises, drie bedrijven die gezamenlijk hun krachten bundelen. Dát is de Beekenkamp Group. Een familiebedrijf bestaande uit Beekenkamp Plants, Beekenkamp Verpakkingen en Deliflor Chrysanten. Samen geven de bedrijven kleur aan teelten van diverse producten wereldwijd. Groenteplanten, sierteeltplanten, verpakkingen, chrysanten; Beekenkamp Group is actief op zeer uiteenlopende gebieden. Sinds de oprichting in 1951 is de groep uitgegroeid tot een bedrijf met 2.900 medewerkers wereldwijd, een productie van ongeveer 2 miljard jonge planten per jaar en een totaal areaal aan kassen van ongeveer 90 hectare, waarvan ca. 50% in Nederland.

Ondanks de schaalgrootte en de mondiale marktpositie heeft de Beekenkamp Group alle kenmerken van een professioneel familiebedrijf: een persoonlijke aanpak, korte lijnen, hoogwaardige teelt-technische kennis en de zorg voor de allerbeste kwaliteit jonge planten. Want een goed begin van de teelt is de basis voor een hoogwaardig eindproduct. Mede daarom heeft de Beekenkamp Group in Noord- en West-Europa, Afrika en Colombia productielocaties opgezet. Zo heeft de groep jaarrond de beschikking over het beste uitgangsmateriaal. Dit, gecombineerd met de waarde die Beekenkamp hecht aan duurzame relaties met afnemers en toeleveranciers, maakt het mogelijk om een eindproduct te creëren dat onvergelijkbaar is.

 

Hard werken loont!

Bij Beekenkamp is alles keurig netjes geregeld. Je verdient maximaal €4500,- bruto per maand o.b.v. een fulltime dienstverband.
Beekenkamp valt onder de cao-glastuinbouw, wat inhoudt dat je recht hebt op 25,5 vakantiedagen, 8,33% vakantietoeslag en een goede pensioenregeling (BPL). Daarnaast krijg je een laptop en telefoon van de zaak. Wil jij een cursus of vak gerelateerde opleiding volgen om je kennis up-to-date te houden en/of om innovatief te kunnen opereren? Hier is alle ruimte voor.

 

Jouw toekomstige werkdag:

Stel je voor: je start je dag met een kop koffie terwijl je je mailbox opent. De eerste berichten zijn binnengekomen van collega's die vragen hebben over openstaande facturen en klanten die meer informatie willen over hun kredietlimieten. Met jouw scherpe financiële inzicht en communicatieve vaardigheden weet je deze vragen snel en efficiënt te beantwoorden.

Gedurende de ochtend heb je contact met collega’s. Je bespreekt dan de laatste ontwikkelingen in het debiteurenbeheer en geeft je advies over klantacceptatie en kredietlimieten. Jij zorgt ervoor dat de commerciële en financiële afdeling perfect op elkaar zijn afgestemd. Samen zorgen jullie ervoor dat klanten op tijd betalen en dat openstaande posten zo snel mogelijk worden afgewikkeld.

Daarnaast ben je druk met het credit managementsysteem, waarvan jij de productowner bent. Dit systeem wordt op dit moment geïmplementeerd en moet nog geoptimaliseerd worden voor gebruik. Hierbij is het van belang dat je de collega’s motiveert om te werken volgens dit nieuwe systeem.  

Je monitort de naleving van verkoop- en debiteurenprocedures en zorgt ervoor dat alles volgens de richtlijnen verloopt. Dankzij jouw zorgvuldigheid blijft het financiële proces strak en soepel.

Rond het middaguur neem je contact op met een aantal klanten die achterlopen met betalingen. Mede door jouw sociale vaardigheden weet je hen vriendelijk, maar duidelijk te maken dat betalingen op tijd moeten worden voldaan om verdere bestellingen te kunnen plaatsen. Jij bent de financiële poortwachter die ervoor zorgt dat klanten begrijpen dat betalen een voorwaarde is voor toekomstige leveringen.

In de middag werk je aan de debiteurenrapportages. Met jouw analytische vaardigheden zet je de cijfers om in heldere inzichten die je later die week gaat delen met het management. Deze rapportages zijn essentieel voor het sturen van de groei van Beekenkamp en jij speelt daarin een cruciale rol. Hoewel je in een zelfstandige functie werkt, voel je je gesteund door het enthousiaste en diverse team van 15 collega’s. Samen vieren jullie de behaalde resultaten en bespreek je de doelen voor de komende periode.

Jouw dag zit erop, maar je weet dat morgen weer een nieuwe uitdaging wacht. Met jouw hands-on mentaliteit en expertise als Credit Manager draag je elke dag bij aan de financiële gezondheid en groei van Beekenkamp.

Wie ben jij?

Dit ben jij:

  • Minimaal mbo+/hbo werk- en denkniveau;
  • 3 jaar relevante werkervaring;
  • Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels;
  • Duits, Frans en/of Italiaans is een pré;
  • Affiniteit met IT is een pré;
  • Je bent communicatief sterk en werkt nauwkeuring.
Be-Beekenkamp-logo-rgb-1024x595.jpg

Interesse in bovenstaande vacature?

Het werving & selectietraject wordt uitgevoerd door Reinders & van Soest Recruitment. Ben jij geïnteresseerd in de bovenstaande functie neem dan direct contact op met Lisa Jonkheer of Jamilla van der Ende via sollicitatie@reindersenvansoest.nl of telefonisch via 0174-514875.

Jamilla - Lisa - Overleg.jpg

Persoonsgegevens