Vacature

Teamlead Recruitment

 

de Lier

 

32 - 40 uur

 

HBO werk- en denkniveau

Heb jij ervaring met recruitment en ben je toe aan een volgende stap? Werk jij daarnaast graag doelgericht en lijkt het je leuk om de afdeling recruitment verder te professionaliseren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Solutions Group is een uitzendorganisatie die zich voornamelijk richt op de Food-, Logistiek- en de Agrarische sector. Met twee vestigingen gesitueerd in De Lier (hoofdvestiging) en Middenmeer, is Solutions niet meer weg te denken in Westland, Oostland en Noord-Brabant. Op deze kantoren zijn er zo'n 80 personen werkzaam. Daarnaast zijn er dagelijks ongeveer 2500 uitzendkrachten actief.
De afdeling Recruitment bestaat op dit moment uit vier recruiters. Ter versterking van dit team zijn wij op zoek naar een teamlead voor deze afdeling. De afdeling recruitment staat nauw in contact met de afdeling huisvesting en planning.

Lijkt het je leuk om de afdeling samen met de collega’s naar een hoger level te tillen? Lees dan snel verder, want dan hebben wij dé uitdaging voor jou!

Hard werken loont!

Bij aanvang bieden wij jou een heel hartelijk welkom in combinatie met een jaarcontract. Pas jij perfect in het plaatje? Dan zijn wij bereid om na het jaarcontract, direct over te gaan naar een vaste aanstelling. Het salaris is goed en ligt tussen de € 2300,- en € 2900,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband.

Werken bij Solutions Group heeft verschillende voordelen. Wat dacht je van 25 vakantiedagen, 8% vakantiegeld en een goede pensioenregeling? Ook krijg je in overleg een auto van de zaak, een gloednieuwe iPhone en snelle laptop tot je beschikking.

De kantinetafel wordt dagelijks gedekt, dus je kunt je boterhammen thuislaten. Last but not least is er voldoende ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Er zijn verschillende (gerichte) cursussen en opleidingen die je kunt volgen.

logo Solutions.png

Jouw toekomstige werkdag

Het is maandagochtend 07:30 uur en je stapt in de auto richting het mooie kantoor in De Lier. Onderweg bedenk je je alvast wat deze week je zal gaan brengen. Welke uitdagingen zijn er deze week en hoe ga je deze aanpakken? Eenmaal aangekomen op kantoor zeg je de collega’s bij de receptie vriendelijk gedag en pakt een heerlijke kop koffie/thee voor jezelf. Je vervolgt je weg naar de afdeling en ziet dat je collega’s al aanwezig zijn. Na een gezellig praatje over het weekend hebben jullie overleg over de komende week en blikken jullie terug op de week ervoor. Vorige week zijn er 70-75 instromers binnengehaald, dus dat is een goede score. Deze week gaan jullie er nog wat harder tegenaan om dit aantal nog een stukje hoger te krijgen. Als teamlead van de afdeling stuur jij waar nodig aan en zorgt ervoor dat voor iedereen duidelijk is wat zijn/haar taken zijn. Gestructureerd werken zit jou in het bloed en je vindt het leuk om je collega’s te begeleiden en te coachen. Communicatie is key!
Na het overleg is het tijd om aan de slag te gaan. Zelf werk je namelijk nog voor zo’n 60% mee in het recruitmentproces. Juist leuk, want zo blijf je betrokken bij het gehele proces en weet je goed waar je eventueel bij moet sturen. Waar ligt bijvoorbeeld de prioriteit en wat kan nog even wachten? Jullie krijgen wekelijks 100 – 200 vacatures binnen die vervuld moeten worden. De functies waarvoor geworven dient te worden zijn vooral de wat makkelijkere vacatures als bijvoorbeeld productiemedewerkers, maar je bent ook wel eens op zoek naar bijvoorbeeld een operator of teamleider. Dit willen wij in toekomst graag verder uitbreiden, zodat we klanten nóg beter kunnen bedienen.

Kortom: Voor onze teamlead recruitment zijn wij op zoek naar iemand die graag in het gehele recruitmentproces duikt, maar het ook leuk vindt zowel coachend als procesmatig bezig te zijn en daarnaast wil zorgen voor de juiste communicatie naar de verschillende afdelingen. Zo kunnen we verder professionaliseren en groeien!

Dit ben jij

  • Je hebt minimaal twee jaar ervaring met recruitment;
  • Je beheerst de Nederlandse, Poolse en Engelse taal. Op kantoor wordt er vooral Pools en Engels gesproken, maar ook kandidaten spreken vaak Pools of Engels.
  • Bij voorkeur heb je ervaring in een leidinggevende functie;
  • Heb je ervaring met één of meerdere ATS systemen? Dan heb je een streepje voor!
  • Je staat stevig in je schoenen en kan op een coachende manier leidinggeven aan een team.
P1010289.JPG
Persoonsgegevens

Deze website maakt gebruik van cookies

Accepteer cookie's om door te gaan.