Vacature

Specialist biologische gewasbescherming

 

De Lier

 

Fulltime

 

HBO

Heb jij ervaring in de glastuinbouwsector en al enige kennis m.b.t. het toepassen van biologische gewasbescherming?

Vind je het daarnaast leuk om telers te bezoeken, te begeleiden en daarbij te adviseren om plagen en ziektes zoveel mogelijk buiten de deur te houden? Toe aan een volgende stap in je carrière? Dan komen wij graag met jou in contact.   

Biobest Group is uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende bedrijven in de natuurlijke bestuiving en biologische bestrijding van plagen en ziekten. Biobest staat bekend om zijn brede waaier van nuttige insecten, mijten, nematoden en hommels. Daarnaast biedt Biobest een compleet assortiment van natuurlijke oplossingen, waaronder biopesticiden, monitoring- en scouting tools, feromonen, enz. Biobest richt zich wereldwijd op bedekte groenten en siergewassen, zachtfruit, opkweekbedrijven, kaskruiden en citrus. het bedrijf opereert internationaal. Zij heeft 25 locaties wereldwijd, is actief in 70 landen en heeeft inmiddels zo’n 1700 personen in dienst. Een serieuze speler in de markt dus. Biobest groeit. Ter uitbreiding van het team is Biobest Nederland op zoek naar een specialist biologische gewasbescherming. Je wordt onderdeel van een team van 8 personen en krijgt leiding van de operationeel manager. 

Hard werken loont!

We vragen heel wat van jou, maar daar staat dan ook een goede beloning tegenover. Deze licht Biobest je graag persoonlijk toe. Biobest heeft de intentie om voor onbepaalde tijd met de juiste kandidaat samen te gaan werken, daarbij start het dienstverband met een contract voor bepaalde tijd. Je krijgt een auto, laptop en telefoon van de zaak. Jaarlijks kan je een bonus verdienen die voor 75% gebaseerd is op het behalen van je persoonlijke doelstellingen. Biobest valt niet onder een bepaalde CAO, maar heeft zijn eigen arbeidsvoorwaarden. Zo krijg je 8% vakantiegeld, 25 vakantiedagen, 6 ATV dagen en wordt de pensioenpremie voor een gedeelte betaald door Biobest.

Vind jij het belangrijk om je kennis op peil te houden en jezelf te blijven ontwikkelen? Biobest vindt dat ook! Wanneer bepaalde cursussen/ opleidingen nuttig zijn voor de functie is er de mogelijkheid om hier aan deel te nemen. Daarnaast is het mogelijk om intern door te groeien.

Biobest met logo.png

Jouw toekomstige werkdag

Jij komt het beste tot je recht wanneer je onderweg bent. Je bent graag bij kwekers op het bedrijf aanwezig en bent ijzersterk in het adviseren van jouw klanten. Je streeft bij iedere klant naar een zo gezond mogelijk gewas en een zo laag mogelijke druk aan plagen en ziektes. Je neemt de situatie op, adviseert en zet dit om in een complete strategie. Tenslotte ben jij dé specialist als het gaat om biologische bestrijding. Jouw werk is maatwerk, want iedere kwekerij, situatie, fase in groei en moment in het seizoen vraagt om een andere aanpak. Je focust je op de situatie, de problemen en de uitdagingen in de teelt bij de klant. Dat maakt jouw werk afwisselend en dynamisch.

Uiteraard hoef je dit niet allemaal alleen te doen en heb jij intern ook veel contact met collega’s. Binnen Biobest zijn productspecialisten werkzaam waar jij met vragen terecht kan.

Vanaf september t/m december ben je vooral bezig met commerciële activiteiten zoals het evalueren van het afgelopen seizoen, bezoeken van nieuwe klanten en uitbrengen van offertes, Vanaf januari t/m augustus ben je voornamelijk bezig met je adviserende rol en bekijk je samen met de kweker de resultaten die behaald worden. Waar nodig kan de aanpak worden aangepast en zo zorg je voor een steeds effectievere inzet van natuurlijke vijanden en biologische middelen. Je gaat langs op afspraak, maar schroomt niet om zomaar even binnen te stappen wanneer je toch in de buurt bent. Dat is pas relatiebeheer! Je vindt het leuk om in samenwerking met de productmanager en klant nieuwe toepassingen uit te testen. Daarnaast vind je de diversiteit aan klanten heel fijn. De ene keer loop je in een kas waar groente geteeld wordt, terwijl je de andere keer rondloopt in een orchideeënkwekerij. De klant ontzorgen, tijd en aandacht investeren in specifieke uitdagingen en het commercieel belang niet uit het oog te verliezen; jij doet het allemaal!

Dit ben jij

  • Je hebt een afgeronde HBO opleiding richting de groene sector;
  • Je bent al een aantal jaren werkzaam in de glastuinbouw en bent toe aan een volgende stap;
  • Je bent in het bezit van je spuitlicentie;
  • Je bent communicatief sterk en je bent resultaatgericht;
  • Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift.
 

Het werving & selectietraject wordt uitgevoerd door Reinders & van Soest Recruitment. Ben jij geïnteresseerd in de bovenstaande functie neem dan direct contact op via sollicitatie@reindersenvansoest.nl of telefonisch via 0174-514875.

Persoonsgegevens

Deze website maakt gebruik van cookies

Accepteer cookie's om door te gaan.