Vacature

Pedagogisch medewerk(st)er KDV

 

Rijswijk, De lier, Delft en Pijnacker 

 

16 - 36 uur

 

MBO werk- en denkniveau

Hou jij ervan om kinderen te stimuleren en enthousiasmeren? Ben jij daarnaast graag bezig met de kids zelf i.p.v. dat je je dag voornamelijk vult met administratie, foto’s maken voor de ouders en logboeken bijhouden?

Kun jij zien wat een kind écht nodig heeft? Lees dan snel verder, want dan zijn wij opzoek naar jou!

Kinderopvang de Lange Keizer heeft tot doel goede kinderopvang te bieden door ieder kind op een verantwoorde en veilige manier uit te dagen tot activiteit, ontdekking en creativiteit. Ze willen ontwikkelingen op het gebied van kinderopvang volgen en waar mogelijk voorgaan. Op dit moment bestaat de organisatie al ruim 19 jaar en zijn er zo’n 240 medewerkers in dienst verdeeld over +/- 18 locaties. De verschillende locaties bevinden zich in Delft, De Lier, Pijnacker, Nootdorp en Rijswijk. Op de locaties wordt kinderopvang in de vorm van hele dagopvang, peuteropvang, en buitenschoolse opvang aangeboden. Vanwege aanhoudende groei zijn wij op zoek naar pedagogisch medewerkers op verschillende locaties waar kinderdagverblijf wordt aangeboden. Je kan je voorkeur aangeven of je graag wilt werken op de babygroep, dreumesgroep, peutergroep of wellicht vind jij het leuk om op de gecombineerde groep (0-4 jaar) te staan? Ben jij het type dat de zorg voor kinderen graag combineert met uitdagende, creatieve activiteiten? Kom dan ons team versterken.

Hard werken loont!

Bij aanvang krijg je een jaarcontract, maar bij een wederzijdse match bieden wij jou hierna graag een vast dienstverband aan. De Lange Keizer valt onder de cao kinderopvang en dit betekent dat wij jou een salaris kunnen bieden tussen de € 2.155,- en € 2.935,- bruto op basis van een 36-urige werkweek (schaal 6). Daarnaast krijg je 210 vakantie uren bij een fulltime dienstverband, 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 3% van het jaarsalaris en er is een goede pensioenregeling.
Is er een opleiding, cursus of werk-/leertraject die je graag zou willen volgen? Dan gaan we hier graag over in gesprek en kijken we samen met jou naar de mogelijkheden. Naast goede arbeidsvoorwaarden is er een platte organisatiestructuur waardoor jouw inbreng gehoord wordt. Daarnaast heerst er een informele sfeer waarin er altijd ruimte is voor een grapje en gezelligheid. Ook gaat er geen verjaardag voorbij zonder attentie en op de dag van de leidster wordt iedereen in het zonnetje gezet.

 

Jouw toekomstige werkdag

Het is 7:15 uur en je komt aan op je groep. Jij bent er graag wat eerder, zodat je eerst even kan zorgen dat alles klaar staat voor wanneer de eerste kindjes om 7:30 uur binnen komen. Je zet een lekker kopje thee voor jezelf en als het eerste kindje binnenkomt vraag je aan de ouders hoe de nacht is gegaan en of er nog bijzonderheden zijn. Je vraagt het kind waar zijn/haar behoefte ligt om mee aan de slag te gaan. Een van de kinderen kiest ervoor om met de houten treinbaan te willen spelen. Een ander kindje gaat liever het speelkeukentje in, om de lekkerste gerechtje te bereiden. Alle kinderen worden achter elkaar gebracht en mogen zelf kiezen waarmee ze willen spelen. Je collega is ondertussen ook binnengekomen en jullie spreken even de dag door.

Het is 09:00 uur en jullie gaan samen met de kinderen aan tafel om lekker fruit te eten. Jij hebt al een bord gemaakt met allemaal verschillende soorten fruit, zodat de kinderen zelf kunnen kiezen waar zij trek in hebben. Een lekker bekertje water of thee erbij en daarna weer door met spelen. Jij en je collega bieden een gezamenlijk activiteit aan en hier sluiten veel kindjes bij aan. Na de gezamenlijke activiteit kijk je naar buiten. Het is lekker weer. Hup, jassen en schoenen aan en het plein op! De kinderen vinden het heerlijk om buiten te spelen. De ene pakt een step, terwijl de ander van de glijbaan roetsjt. Er zijn twee kindjes die liever binnen blijven. Dit is oke en jou flexibele brein bedenkt ter plekke iets leuks om te knutselen. Gisteren is er een groot pakket bezorgd en met de doos ervan weten jullie wel raad. Samen met de twee kindjes maken jullie er een mooi speelhuisje van. Tussendoor sluiten er nog wat kinderen aan, want zo een grote doos is natuurlijk reuze interessant.  Jouw creatieve blik en initiatief wordt enorm gewaardeerd.

Om 12.00 uur gaan alle kindjes weer lekker naar binnen, want het is tijd voor de boterhammen. De kinderen kunnen zelf het beleg kiezen wat zij op hun boterham willen en drinken een bekertje melk. Na het eten beginnen de kinderen al een beetje in hun ogen te wrijven; het is tijd om naar bed te gaan. Zodra alle kinderen slapen heb jij even de tijd om in KidsKonnect te registeren wat er gegeten en gedronken is deze ochtend en noteer jij het noodzakelijke in het kind volgsysteem.

Bij de Lange Keizer houden ze niet van urenlange administratie dus even kort samenvatten en het dossier kan afgerond worden. Rond een uur of 15:00 uur, wanneer alle kindjes weer wakker zijn, ga je weer aan tafel. Tijd voor de middagsnack! Een lekker crackertje, wat schijfjes komkommer en een bekertje drinken. Heerlijke vinden de kinderen het. Na de snack is er nog ruimte voor de kinderen om naar eigen behoefte op de groep te spelen.

Het is alweer bijna 17:00 uur. Nu is het wachten tot de papa’s en/of mama’s de kinderen weer komen halen. Als alle kinderen opgehaald zijn zorg jij ervoor dat de locatie weer schoon en gereed is voor morgen. Met een voldaan gevoel sluit jij af en je kijkt terug op een gezellige dag.

Dit ben jij

  • Je bent in het bezit van een geldig diploma in de richting van de kinderopvang (SPW of soortgelijk) of wilt deze graag halen. Check via deze link of je in aanmerking komt; https://www.kinderopvang-werkt.nl/diplomacheck-kinderopvang
  • Je bent bereid tot het aanvragen van je VOG;
  • Je bent een echte kindervriend(in) en denkt altijd in het belang van het kind;
  • Je bent woonachtig in de regio.

DLK logo

Het werving & selectietraject wordt uitgevoerd door Reinders & van Soest Recruitment. Ben jij geïnteresseerd in de bovenstaande functie neem dan direct contact op met Wieke van der Steen of Maaike Veldhuizen via sollicitatie@reindersenvansoest.nl of telefonisch via 0174-514875.

Persoonsgegevens

Deze website maakt gebruik van cookies

Accepteer cookie's om door te gaan.