Vacature

Energiemanager

 

's-Gravenzande 

 

32 - 40 uur

 

HBO werk- en denkniveau

Heb je interesse in de wereld van energie en houd je van een uitdaging? Ben jij daarnaast enthousiast en kan jij goed inspelen op veranderingen? Lees dan snel verder, want dan hebben wij een mooie uitdaging voor jou!

Samax verzorgt het complete energiemanagement voor voornamelijk tuinbouwbedrijven. Voor in totaal 35 klanten bieden zij volledige ontzorging op het gebied van energie. Van contracten sluiten met energieleveranciers tot de aansturing van installaties. Data analyse en handelen op zowel de dag als termijn markt hoort daarbij. Ook zijn houden we ons bezig met verduurzaming en innovaties op de markt, hoe bereiden we onze klanten het beste voor naar de toekomst.
Er werken mensen die passievol en ambitieus zijn en die net even iets harder willen lopen dan een doorgaand persoon. In totaal zijn er 5 energie managers, 1 administratieve kracht en een data analist werkzaam bij Samax. Er kan snel geschakeld worden onderling, fijn! Het team van specialisten kennen de markt, snappen de behoefte van hun klanten en doen het vooral samen. Je komt te werken bij een leuk bedrijf waar veel ruimte is om jezelf te zijn en je te ontwikkelen. Vanwege aanhoudende groei is Samax op zoek naar een Energieadviseur. Ben jij ambitieus en op zoek naar een dynamische baan? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Hard werken loont!

Bij aanvang krijg je een jaarcontract. Natuurlijk is het de intentie om jou voor een langere tijd aan het bedrijf te binden, dus een vast contract zit er hierna zeker in bij een wederzijdse match.
Bij Samax krijg je een goed salaris. Uiteraard is de salarisindicatie afhankelijk van kennis en ervaring, maar denk hierbij aan een bruto maandloon tussen de €3100,- en € 3875,- o.b.v. 40 uur. Naast een prima salaris krijg je 8,33% vakantiegeld, een bonus regeling op basis van je persoonlijke en bedrijfsdoelstellingen en 25,5 vakantiedagen op jaarbasis. Samax valt onder de glastuinbouw cao, wat ook inhoud dat je een goede pensioenregeling (BPL) krijgt. Bij aanvang maak je kennis met de organisatie en jouw functie aan de hand van een samengesteld inwerkschema. Je wordt dus niet aan je lot overgelaten! Het is belangrijk om te weten dat jou de mogelijkheid geboden wordt om mee te denken met het bedrijf én om te werken aan jouw eigen ontwikkeling.

 

Jouw toekomstige werkdag

Het is 8:00 uur en je komt aan op de zaak. Je informeert naar de weekendplannen van een collega en pakt een kopje koffie. Heerlijk, de dag gaat weer beginnen. Je neemt plaats achter je bureau en begint de dag met de markt van morgen in kaart te brengen. Je pakt de telefoon en belt naar een klant om te informeren naar hun planning. Aan de hand van de planning, de weersvoorspelling en de markt vooruitzichten begint voor jou het spelletje. Jij wilt de energie zo laag mogelijk inkopen en hoog verkopen, om het op deze manier voor jouw klanten financieel aantrekkelijk te maken. In het systeem monitor jij de wisselende koersen en bepaal jij de in- en verkoopstrategie.
Aan het einde van de ochtend vindt het wekelijkse resultaten overleg plaats. Samen met collega’s bespreek je hoe de afgelopen week is gelopen. Wat ging er goed en wat is er minder goed verlopen,
klopt de realisatie data in de rapportages en wat kunnen we komende week beter doen!
Het is nu droog buiten, dus tijd om de benen even te strekken. Samen met collega’s maken jullie een rondje om vervolgens weer geconcentreerd te werk te gaan.
S ’middags hou jij je bezig met het opstellen van diverse rapportages en begrotingen.
Gedurende de dag sta je veel in contact met klanten om zo goed mogelijk in te kunnen spelen op de veranderingen van de markt. Je leest je in over de verduurzaming waar we mee bezig zijn en maakt hier verschillende scenario berekeningen voor en bespreekt dit met je collega’s. Draagt deze verduurzaming bij aan de verduurzaming en de energiekostenverlaging voor deze klant in de toekomst. Aan het eind van de middag schiet je nog even langs bij een klant om de kostberekening voor komende winter door te nemen. Voor veel klanten is energie nu een belangrijke kostenpost, dus dan geeft persoonlijk contact vertrouwen.
Na dit bedrijfsbezoek rij je gelijk door naar huis. Je kijkt met een tevreden gevoel terug op vandaag en hebt nu alweer zin in morgen!

Dit ben jij

  • Jij beschikt over een flinke dosis enthousiasme en jij zet je altijd voor de volle 100% in. Wij vinden enthousiasme belangrijker dan diploma’s en/of ervaring;
  • Je bent analytisch sterk en kan dit omzetten naar praktische toepassingen;
  • Je hebt gevoel voor handel en ziet het als een uitdaging om hier het maximale uit te halen;
  • Je hebt interesse in de energie markt en de energie transitie waar we nu inzitten;
  • Heb je ervaring met PowerBI? Dan heb je een streepje voor;
  • Je bent bereid 1x in de 5 weken weekenddienst te draaien (hybride);
  • Je bent in staat om snel te schakelen tussen de verschillende werkzaamheden die er dagelijks op jou af komen en/of adhoc in te spelen op de wisselende prijzen van de energiemarkt.
  • Je bent representatief, stressbestendig, gaat secuur te werk en je pakt graag de verantwoordelijkheid voor jouw klanten.
logo Reinders en van Soest scherp.png

Het werving & selectietraject wordt uitgevoerd door Reinders & van Soest Recruitment. Ben jij geïnteresseerd in de bovenstaande functie neem dan direct contact op met Esther Reinders via sollicitatie@reindersenvansoest.nl of telefonisch via 0174-514875.

Persoonsgegevens

Deze website maakt gebruik van cookies

Accepteer cookie's om door te gaan.