Vacature

Data analist

 

Zoetermeer

 

32 - 40 uur

 

HBO+ werk- en denkniveau

Als data analist ben jij altijd op zoek naar de slimste manier om data te verzamelen, analyseren en presenteren voor een optimaal resultaat. 

Klaar om de volgende stap te zetten in jouw carrière? Dan hebben wij een mooie uitdaging voor jou! 

Stichting Organisatie Producentenverantwoordelijkheid E-waste Nederland (OPEN) is, namens alle producenten van elektrische apparaten in Nederland, verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van e-waste. Ze bundelen krachten met diverse inzamel-, sorteer- en recyclepartners en vele anderen en werken samen aan de inzameldoelstelling en circulariteit van de e-wastesector. De afgelopen jaren is al een enorme sprong gemaakt met de inzameling van e-waste. Deze is fors gestegen en de kwaliteit van recycling is verbeterd.

Stichting OPEN blijft groeien en hierdoor is de functie van data analist vrij gekomen. Je werkt binnen het team van Strategie en Beleid, maar het is een solistische rol waarbij je alle vrijheid krijgt deze naar eigen zeggen in te richten. Ben jij op zoek naar een verantwoordelijke functie waarbij data en informatiemanagement hoog in het vaandel staan? Ben jij in staat om strategisch, overkoepelend en nationaal te opereren? Lees dan snel verder. 

Hard werken loont!

Bij aanvang krijg jij direct een vast contract. Dat is alvast een goed begin. Naast een vaste aanstelling bieden wij een salaris tussen de € 3750,- en € 5000,- bruto o.b.v. je werkervaring en een fulltime dienstverband. 
Je krijgt de mogelijkheid om mee te bewegen met een groeiende organisatie. Er is altijd ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en het volgen van cursussen/opleidingen. Stichting OPEN valt onder de cao metalektro. Dit houdt o.a. in dat je recht hebt op een goede pensioenregeling, 8% vakantiegeld en 27 vrije + 13 atv dagen bij een fulltime dienstverband. Uiteraard hoort er bij deze functie een telefoonvergoeding en laptop van de zaak. Stichting OPEN is een zeer professionele organisatie, maar er hangt altijd een informele, gezellige sfeer onder elkaar. Wij organiseren leuke borrels en gezellige bedrijfsuitjes. Daarnaast is thuiswerken (maximaal 50%) geen probleem.

 

Jouw toekomstige werkdag

Als data analist draag je actief bij aan het realiseren van de strategische doelstelling van Stichting OPEN om als kennisautoriteit richtinggevend te zijn in het debat over de circulaire economie van elektrische apparaten en e-waste. De rol van een data analist bij Stichting OPEN is breed. Je houdt je voornamelijk bezig met het verzamelen van overkoepelende data en cijfers. Deze informatie win je zelf of via een extern bureau in. Wanneer dit via een extern bureau plaatsvindt, bespreek je later de resultaten van de onderzoeken. Jouw analyses worden gebruikt voor het voorbereiden van de strategie, het beleid en de interne processen. Ook dragen jouw bevinden bij aan de communicatie en PA (public affairs) van de organisatie. Stichting OPEN wil blijven groeien en professionaliseren en dat valt helemaal in jouw straatje. In de afgelopen jaren heb jij flink wat ervaring opgedaan op het gebied van data analyses en informatiemanagement en al die kennis en kunde breng jij mee naar Stichting OPEN. Je houd je bezig met strategische thema’s zoals de kwaliteit van de lopende projecten. Hoe kunnen we deze meetbaar maken? Kan het effectiever? En zo ja, hoe gaan we dit vormgeven?
Verder hou jij je ook bezig met het maken van prognoses om aan de wettelijke doelstellingen te voldoen. Deze bevindingen rapporteer je weer aan het management. Op basis van jouw rapporten wordt er een beslissing genomen over de prioritering en het budget van de verschillende projecten.
Daarnaast heb jij een uitstekende kennis van de ontwikkelingen op data-gebied en innovatie staat bij jou hoog in het vaandel. Je hebt een uitstekende kennis van de ontwikkelingen op het gebied van data en innovatie en wilt deze kennis graag inzetten om de organisatie nog verder te verbeteren. Als sparringpartner en adviseur voor het management adviseer en ondersteun jij bij de ontwikkeling, implementatie en de uitvoering van het beleid. In jouw ogen kan het altijd beter dan gisteren en hier handel jij dan ook naar. 

Dit ben jij

  • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als business- of data analist. Ben je daarnaast in het bezit van een WO diploma in de richting van bedrijfskunde of informatiemanagement? Dan heb je een streepje voor;
  • Je bent in het bezit van goede communicatieve vaardigheden om jouw bevindingen goed over te brengen op zowel directie- als operationeel niveau;
  • Je bent bekend met Excel en andere dataverwerkingsprogramma’s (Kennis van Qlik-Sense is een pré);
  • Je hebt uitstekende digitale – en rapportagevaardigheden, kennis van data analyses, procesmanagement en bedrijfsvoering in de breedste zin van het woord;
OPEN-Logo-Blue500h.png

Het werving & selectietraject wordt uitgevoerd door Reinders & van Soest Recruitment. Ben jij geïnteresseerd in de bovenstaande functie neem dan direct contact op met Wieke van der Steen of Jamilla van der Ende via sollicitatie@reindersenvansoest.nl of telefonisch via 0174-514875.

Persoonsgegevens

Deze website maakt gebruik van cookies

Accepteer cookie's om door te gaan.