Business Controller

Soms gebeurt er iets in het leven waardoor het allemaal even niet meer vanzelf gaat. Je loopt tegen bepaalde dingen aan als volwassenen, of je ziet bij je kinderen een bepaald gedrag ontstaan dat je zorgen baart. En hoe fijn is het dan dat er een organisatie bestaat waarbij je terecht kan met je (zorg)vraag. Deze organisatie heet het Sociaal Kernteam Westland (afgekort SKT) en is een betrouwbare partner voor iedere Westlander die behoefte heeft aan hulp. Met ruim 100 medewerk(st)ers is het SKT inmiddels een begrip in Westland. De kernwaarden ‘betrouwbaar’, ‘verbindend’ en ‘vernieuwend’ staan centraal in het dagelijkse werk van iedere medewerk(st)er bij het SKT. Op dit moment zijn er vijf teams actief binnen het SKT. Drie teams zijn in het primaire proces verantwoordelijk voor de zorgvragen in Westland. Het team bureaudienst verzorgt het intakeproces van de zorgvraag en het bedrijfsbureau ondersteunt de organisatie met de administratie, bedrijfsvoering en P&O. In verband met de aanhoudende groei van de organisatie zijn wij op zoek naar een Business Controller die affiniteit heeft met het Sociaal Domein.

 

Kerneigenschappen

Functienaam: Business Controller
Standplaats: ’s-Gravenzande
Aantal uren: 28-36 uur per week
Functieniveau: WO werk- en denkniveau
Vereiste diploma’s/certificaten: een afgeronde WO opleiding richting (financiële) bedrijfseconomie of bedrijfskunde
Soort contract: een jaarcontract. Bij gebleken geschiktheid krijg je hierna een vast contract
Werktijden: flexibel, je start tussen 8:00 uur en 9:00 uur
Werkdagen: dinsdag is een belangrijke dag om aanwezig te zijn. De overige dagen worden in overleg vastgesteld bij een parttime dienstverband
CAO: Jeugdzorg
Pensioenregeling: via PFZW. Een gedeelte van de premie wordt betaald door de werkgever
Vakantiegeld: 8% van het bruto jaarsalaris
Vakantiedagen: 200 uur o.b.v. een 36-urige werkweek

Werkzaamheden

Als Business Controller bij het SKT kom je te werken in een omgeving die altijd in beweging is. Je bent verantwoordelijk voor het gehele financiële proces. Je geeft de financiële afdeling richting en stuurt collega’s aan. Naast het financiële aspect vervul jij ook een proactieve, adviserende rol. Je bent een verbinder en vervult een sleutelfunctie binnen deze wendbare uitvoeringsorganisatie. Dit betekend dat je altijd kijkt naar het groter geheel. Je pakt organisatie breed bedrijfskundige vraagstukken op en bent hier verantwoordelijk voor. Voor het communicatieve aspect, maar ook voor het financiële- en beleidsmatige deel. Je bent een adviseur in hart en nieren. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies aan collega’s en de directeur van het SKT. Daarnaast ben je een volwaardig gesprekspartner voor de gemeente Westland en voor verschillende netwerkpartners in de regio Haaglanden. Je vindt het belangrijk om de diepte in te gaan. Je houd je bezig met strategische thema’s zoals de kwaliteit van de geleverde hulp. Hoe kunnen we deze meetbaar maken? Kan het effectiever? En zo ja, hoe gaan we dit vormgeven? Je zorgt ervoor dat je binnen de organisatie beweging weet te creëren om uiteindelijk een professionaliseringsslag te kunnen maken. Want het SKT doet het al goed, maar het is nooit verkeerd om kritisch naar jezelf, je collega’s en de organisatie te blijven kijken. Uiteraard verlies je hierbij niet de kwaliteit van de zorg uit het oog, want dit is het allerbelangrijkste voor een ieder die werkt bij het SKT. Vóór mensen, dóór mensen!

Je bent mensgericht, analytisch en communicatief sterk en dit zorgt ervoor dat jij deze positie binnen het SKT goed kunt vervullen.

Naast de financiële verantwoordelijkheid en de adviserende rol die jij hebt binnen het SKT, is er nog een belangrijk aspect die hoort bij deze functie. Zegt Business Intelligence je iets? Je verzamelt op gerichte wijze data en registreert en analyseert deze. De daaruit resulterende informatie en kennis pas je, na overleg met de directeur, toe in de besluitvorming om de prestaties van de organisatie te verbeteren. Je zorgt voor heldere managementrapportages en dashboards. Last but not least ondersteun je de directeur als secretaris tijdens overleggen met de Raad van Commissarissen.

De ideale kandidaat

  • Heeft minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie bij een gemeentelijke organisatie (sociaal domein) of bij een jeugdhulpaanbieder;
  • Heeft uitstekende digitale – en rapportagevaardigheden, kennis van financiën, procesmanagement en bedrijfsvoering in de breedste zin van het woord;
  • Je bent innovatief, overtuigend en adviserend van nature;
  • Je combineert ziel met zakelijkheid en weet de juiste vragen te stellen;
  • Je kan een positieve verklaring overleggen omtrent gedrag (VOG).

Salarisindicatie en overige arbeidsvoorwaarden

Bij veel verantwoordelijkheden hoort ook een goed salaris. Dit kunnen we jou bieden. De functie is ingeschaald in schaal 12, cao Jeugdzorg, en komt neer op een salaris tussen de € 3568,98 en € 5616,78 bruto per maand o.b.v. een 36-urige werkweek. Naast een goed salaris krijg je een eindejaarsuitkering van 8,3% en een tegemoetkoming van € 20,- bruto per maand in de premie zorgverzekering. Daarnaast wordt ouderschapsverlof deels doorbetaald en kan je gebruik maken van een fietsplan. Ook niet geheel onbelangrijk; je komt te werken bij een geweldige, groeiende organisatie waar nog aandacht is voor de mens zelf. Er hangt een hele fijne sfeer en er is altijd ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Een PPA (assessment) maakt deel uit van de werving- en selectieprocedure. Na het invullen van de PPA wordt de uitkomst eerst besproken tussen de kandidaat en een gecertificeerde collega van Reinders & van Soest. Hierna wordt de uitkomst van de PPA besproken en gedeeld met ons contactpersoon binnen het SKT.

Het werving & selectietraject wordt uitgevoerd door Reinders & van Soest Recruitment. Ben jij geïnteresseerd in de bovenstaande functie neem dan direct contact op via sollicitatie@reindersenvansoest.nl of neem telefonisch contact op met Valerie via telefoonnummer 0174-514875.

Heb jij vragen over deze vacature? Neem dan telefonisch contact op met Valerie (06-53495918 of 0174-514875).

Persoonsgegevens
Persoonsgegevens

Deze website maakt gebruik van cookies

Accepteer cookie's om door te gaan.