Vacature

Assistent arbeid en teelt

 

Naaldwijk

 

38 uur

 

MBO werk- en denkniveau

Wil jij je passie voor  tuinbouw omzetten in een dynamische baan als assistent arbeid en teelt,

waarbij je bijdraagt aan de productie van hoogwaardige gewassen en zorgt voor een efficiënte bedrijfsvoering? Dan is deze vacature iets voor jou!

Axia is een veredelingsbedrijf dat zich bezighoudt met in groentezaden voor gestookte en ongestookte glasteelt, zowel belicht als onbelicht. De vakmensen van Axia werken dag in dag uit aan de ontwikkeling en veredeling van nieuwe rassen. Zij focussen in het veredelingsproces op smaak en kwaliteit in combinatie met een goed teeltresultaat. Om dit te realiseren maken zij gebruik van de modernste faciliteiten op het gebied van onderzoek en ontwikkeling. Het bedrijf heeft ruim 80 vaste medewerkers in dienst, aangevuld met uitzendkrachten (afhankelijk van het seizoen. Vanwege de aanhoudende groei is er ruimte ontstaan voor een assistent arbeid en teelt. Deze persoon gaat een team van 10/15 vaste medewerkers + 10/15 uitzendkrachten aansturen. Dit mag iemand zijn die het vak wil leren, maar wél aantoonbare affiniteit heeft met de tuinbouw. Het kan ook iemand zijn die momenteel werkzaam is in de tuinbouw en toe is aan zijn/haar volgende stap of iemand die zijn/haar sporen al heeft verdiend in een soortgelijke functie. Herken jij jezelf in dit profiel? Schroom dan niet om te solliciteren!

Hard werken loont!

Bij aanvang krijg je een jaarcontract aangeboden. Natuurlijk is het de intentie om jou voor een langere tijd aan het bedrijf te binden, dus een vast contract zit er hierna zeker in bij een wederzijdse match. Uiteraard is de salarisindicatie afhankelijk van kennis en ervaring. Naast een prima salaris krijg je 8,33% vakantiegeld en 25,5 vakantiedagen op jaarbasis. Axia valt onder de tuinzaadbedrijven cao, wat inhoudt dat je een goede pensioenregeling krijgt. Bij aanvang maak je kennis met de organisatie en jouw functie aan de hand van een samengesteld inwerkschema. Je wordt dus niet aan je lot overgelaten! Het is belangrijk om te weten dat jou de mogelijkheid geboden wordt om mee te denken met het bedrijf én om te werken aan jouw eigen ontwikkeling. Last but not least is er een personeelsvereniging die regelmatig een kwartaalmeeting organiseert, waarbij iedereen wordt betrokken bij de bedrijfsresultaten onder het genot van een borrel. Ook vinden er jaarlijks activiteiten plaats met de gehele organisatie. 

 

Jouw toekomstige werkdag

Het is woensdagsochtend 07.45 uur en je komt aan op de locatie aan de veredelingslocatie monnikenlaan in Naaldwijk. Je ziet dat er al een aantal enthousiastelingen aanwezig zijn. Je pakt een kop koffie en kletst wat bij. Het is fijn om de dag ontspannen te starten. Om 08.00 uur start je de dag door iedereen aan het werk te zetten. De medewerkers weten precies wat er van hen wordt verwacht en gaan direct aan de slag. Vervolgens is het tijd om samen met de bedrijfsleider de teeltronde te lopen. Jullie bekijken de verschillende gewassen en bespreken eventuele problemen en oplossingen.

Na de teeltronde loop je samen met de arbeidsverantwoordelijke een ronde door de kassen en bespreek je de werkzaamheden en de planning
Het is belangrijk dat de medewerkers weten wat er van hen wordt verwacht en dat alles volgens planning verloopt. Je loopt nog even langs de klimaatcomputer om te controleren of alles naar behoren werkt.
Daarna is het tijd om de irrigatie te controleren. Je controleert of de juiste hoeveelheid water wordt gegeven aan de gewassen en of de irrigatiesystemen goed functioneert. Om 10.00 uur is het tijd voor een korte pauze en drinkt iedereen samen een bakkie. Daarna ga je controlerend en meewerkend het gewas in om te zien of alles goed verloopt. Je werkt hierbij mee en corrigeert eventuele fouten die je tegenkomt. Het is alweer bijna tijd voor de lunch, maar voordat je aanschuift, verzamel je eerst nog even een aantal gewasgegevens over de kwaliteit. Je maakt notities over de ontwikkeling van het gewas en meet de groei op. Dit is belangrijke informatie voor de veredelaars, die de gegevens gebruiken om nieuwe rassen te ontwikkelen.

Na de lunch loop je nog even langs alle medewerkers om te controleren of alles volgens planning en begroting verloopt. Je bent mede verantwoordelijk voor de kwaliteitscontroles en motiveert de medewerkers om het beste uit zichzelf te halen. Als assistent arbeid en teelt ben je een aanspreekpunt voor de medewerkers. Jij bent er om hen te helpen en eventuele problemen op te lossen. Aan het einde van de dag controleer je nog even of alle medewerkers netjes hebben geklokt en maak je de balans op van de dag. Het was weer een productieve dag en je kijkt alweer uit naar morgen! 

Dit ben jij

  • Je bent in het bezit van minimaal MBO+ werk en denkniveau. Daarnaast beschik jij over ervaring in de tuinbouwbranche;
  • Je bent fulltime beschikbaar. Daarnaast ben je af en toe ook in het weekend beschikbaar;
  • Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift en kan je goed verstaanbaar maken in het Engels;
  • Je vindt het leuk om leiding te geven aan een team, maar ook om meewerkend te zijn. Daarnaast kan goed prioriteiten stellen en wil je graag mee innoveren met de organisatie;
  • Je bent pietje precies, en kwaliteit staat op nummer 1.

 

Logo Axia

Het werving & selectietraject wordt uitgevoerd door Reinders & van Soest Recruitment. Ben jij geïnteresseerd in de bovenstaande functie neem dan direct contact op met Wieke van der Steen of Jamilla van der Ende via sollicitatie@reindersenvansoest.nl of telefonisch via 0174-514875.

Persoonsgegevens

Deze website maakt gebruik van cookies

Accepteer cookie's om door te gaan.