Vacature

Assistent Accountant

 

Den Haag

 

24 - 40 uur

 

HBO werk- en denkniveau

Heb jij minimaal twee jaar ervaring in een soortgelijke functie bij een accountants-/ advieskantoor 

of ben je na het afronden van je opleiding klaar voor een verantwoordelijke functie waarin jij alle ruimte krijgt om jezelf verder te ontwikkelen en specialiseren? Dan is deze uitdaging bij Smit & de Wolf helemaal iets voor jou! 

Smit & de Wolf is gevestigd in een prachtig pand in hartje Den Haag. Ze hebben een groot en gevarieerd klantbestand, vooral gesitueerd in het MKB. Smit & de Wolf is een groeiende organisatie. Er zijn op dit moment zo’n 28 personen werkzaam binnen het bedrijf. Ze zijn professioneel, maar tegelijkertijd ook persoonlijk en direct. Het kantoor heeft een informele cultuur waarbij samenwerken het sleutelwoord is naar de behaalde successen. Vanwege de aanhoudende groei is er ruimte gekomen voor een nieuwe collega op de afdeling accountancy! Kom jij het team van professionals versterken?

Hard werken loont!

Bij Smit & de Wolf krijg je bij aanvang een jaarcontract aangeboden. Is er een wederzijdse match? Dan zetten we dit contract graag om naar een vast contract. Bij dit contract hoort een prima salaris. Wat dacht je van een salarisindicatie tussen de € 3000,- en € 4500,- bruto per maand o.b.v. een 40-urige werkweek? Is jouw salaris afwijkend, maar weet jij zeker dat jij de man/vrouw bent die wij zoeken? Ook dan komen we graag met je in contact.
Naast een mooi salaris krijg je een 13e maand en gekoppeld aan je ervaring eventueel een mobiliteitsbudget. Dit budget kun je uit laten betalen, maar je kan hier bijvoorbeeld ook een auto van de zaak mee leasen. De keuze is aan jou!
Naast deze mooie voorwaarden biedt Smit & de Wolf je ook nog een premievrij pensioen, 26 vakantiedagen o.b.v. een fulltime dienstverband, één bruto maandsalaris aan vakantiegeld, een telefoon, laptop en de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen d.m.v. een mooie studieregeling (en als je het ambieert om door te groeien binnen het bedrijf is dit ook zeker een optie). Daarnaast is er een bedrijfsfitness aanwezig in het pand. In de kantine vind je een spelcomputer, tafeltennistafel en dartbord en voor een gereduceerd tarief is het mogelijk om mee te doen aan de gezamenlijke lunch. Ook op vrijdagmiddag weet iedereen elkaar te vinden en wordt de week gezellig afgesloten. Last but not least is er nog een jaarlijks uitje waarbij goed uitgepakt wordt. Ook is er jaarlijks een gezellige BBQ. Wat wil je nog meer?

 

Jouw toekomstige werkdag

Jij gaat graag naar je werk. Niet alleen omdat je hele fijne collega’s hebt en een heel variërende job, maar ook omdat de ambiance bij jullie op kantoor zo fijn is. Je stapt binnen en hebt een kort praatje met een collega. Daarna vervolg je je weg naar jouw werkplek op zolder. Dat klinkt een beetje vreemd, maar hier is een heerlijke werkruimte gecreëerd waar een hele fijne sfeer hangt. En niet geheel onbelangrijk; op zolder wordt er hard gewerkt, maar er is ook altijd wat te beleven.

Als assistent accountant bij Smit & de Wolf heb je een zelfstandige en verantwoordelijke job. Je neemt plaats achter je bureau en bekijkt welke taken er vandaag op de planning staan. Je gaat vandaag verder met het samenstellen van een jaarrekening voor de klant. Fijn om je daar eens even goed in vast te bijten! Je hebt alle benodigde stukken al binnen dus je kunt meteen aan de slag. Tijdens het samenstellen van de jaarrekening vallen je een aantal zaken op. Deze schrijf je voor jezelf op zodat je de klant, als de jaarrekening af is, een goed advies kunt geven. Bij Smit & de Wolf bedien je (op termijn) je eigen klantenbestand. Dat werkt efficiënt én zo bouw je ook nog eens een goede band op met de klant. Je bent dus niet bang om de telefoon te pakken en de klant te bellen als je vragen hebt of een advies wilt geven.

Naast het samenstellen van de jaarrekening voor verschillende klanten, zijn er natuurlijk nog veel meer taken die horen bij deze functie. Hierbij kun je o.a. denken aan:

 • Het beoordelen van financiële administraties;
 • Het opstellen van BTW aangiftes;
 • Het initiëren en optimaliseren van administratieve processen;
 • Het opstellen van managementrapportages;
 • Begeleiding bieden bij herstructureringen en reorganisaties op administratief gebied;
 • Het (op termijn) begeleiden van junioren.

Kortom, als jij op zoek bent naar een leuke, afwisselende functie waarin je alle vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt, dan ben je bij Smit & de Wolf aan het juiste adres!

Dit ben jij

 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding in de richting van Accountancy, Bedrijfseconomie of vergelijkbaar;
 • Je hebt minimaal twee jaar werkervaring in een soortgelijke functie bij een accountants-/ advieskantoor of je wilt deze ervaring graag op gaan doen;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Je bent klantgericht, sociaal- en contactueel vaardig, nauwkeurig, kritisch en neemt graag zelf initiatieven;
 • Heb jij affiniteit met IT? Dan heb je een streepje voor!

Een PPA (assessment) maakt deel uit van de werving- en selectieprocedure. Na het invullen van de PPA wordt de uitkomst eerst besproken tussen de kandidaat en een gecertificeerde collega van Reinders & van Soest. Hierna wordt de uitkomst van de PPA besproken en gedeeld met ons contactpersoon binnen Smit & de Wolf.

smit&dewolf

Het werving & selectietraject wordt uitgevoerd door Reinders & van Soest Recruitment. Ben jij geïnteresseerd in de bovenstaande functie neem dan direct contact op met Wieke van der Steen of Maaike Veldhuizen via sollicitatie@reindersenvansoest.nl of telefonisch via 0174-514875.

Persoonsgegevens

Deze website maakt gebruik van cookies

Accepteer cookie's om door te gaan.