Vacature

Accountmanager

 

Honselersdijk

 

32-40 uur

 

HBO werk- en denkniveau  

Ben jij op zoek naar een commerciële functie waarbij je alle vrijheid krijgt om de bestaande klantenkring verder uit te breiden, waar ook ter wereld? Heb je daarnaast ervaring of interesse in de wereld van chemie, industrie en vloeistoffen? 

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Chromatech Europe B.V. in Honselersdijk speelt een essentiële rol in de productie en levering van vloeibare kleurmiddelen voor diverse industriële toepassingen, waaronder antivries, schoonmaakmiddelen, kunstmest, zaadbehandeling en lekdetectie. Met de gecombineerde expertise van hun teams in Nederland en de Verenigde Staten bieden zij hoogwaardige kleuroplossingen en ondersteuning voor productontwikkelings- en verbeteringsprojecten voor hun klanten. Als gevolg van de voortdurende groei zijn zij momenteel op zoek naar een nieuwe collega om het team te versterken. De gekozen kandidaat zal een belangrijke rol spelen bij het bedienen en uitbreiden van het internationale klantenbestand. Deze positie biedt een uitstekende kans om deel uit te maken van een dynamisch bedrijf dat zich toelegt op innovatie en klantgerichtheid.

Hard werken loont!

Bij aanvang krijg jij een tijdelijk contract aangeboden. Over het salaris gaan we graag met jou in gesprek. Chromatech heeft geen cao, maar wel een personeelshandboek. Hierin staat o.a. beschreven dat je recht hebt op:

• Een goed en marktconform salaris afhankelijk van leeftijd en ervaring o.b.v. een fulltime dienstverband.
• 8% vakantiegeld
• 26 vakantiedagen. En hoe langer jij in dienst bent, des te meer vakantiedagen jij op jaarbasis opbouwt. Goede deal toch?
• Pensioenregeling
• 13e maand bij een positief bedrijfsresultaat
• Tal van mogelijkheden op het gebied van ontwikkeling. Bij Chromatech vinden ze het zeer belangrijk dat iedereen zich blijft ontwikkelen. Zowel op professioneel, als op persoonlijk vlak.

Naast goede arbeidsvoorwaarden kom je terecht in een hecht team. Zo wordt er maandelijks een gezamenlijke lunch gepland en worden er met regelmaat teamuitjes georganiseerd.

 

Jouw toekomstige werkdag

Als accountmanager sta je nooit stil. Jouw voornaamste taak van de dag is het onderhouden van contacten met bestaande klanten. Je opent jouw mailbox en ziet een aantal aanvragen binnenkomen. Een klant vraagt om een prijscalculatie voor een nieuwe order. Jij duikt in het systeem om de meest nauwkeurige offerte te genereren. Dit keer gaat het om een zending die per vliegtuig moet worden verzonden, dus jij vraagt ook gelijk een vrachttarief op bij de collega’s van de afdeling expeditie. Terwijl je bezig bent met deze klant, krijg je van een klant die je op een vakbeurs hebt ontmoet de vraag om een donker groen voor antivries. Je stelt nog wat vragen over andere gewenste eigenschappen om vervolgens een sample te sturen zodat de klant dit in de praktijk kan testen. Daarbij zet jij gelijk een notitie in het systeem om de opvolging niet te vergeten.
Na de lunch is het tijd om jouw aandacht te richten op de taken waar Chromatech op dit moment onvoldoende tijd voor heeft: acquisitie. Je begint met online onderzoek, gebruikmakend van specifieke programma's en ook input van de collega's in Amerika. Na het verzamelen van relevante informatie begin je met telefonische benaderingen van potentiële klanten. Voor grote klanten probeer je een fysieke afspraak te maken, waarbij je in het begin nog samen met een collega op pad zal gaan. Aan het eind van de middag staat nog een MS Teams meeting gepland met de sales collega’s in Amerika, altijd leuk en interessant om ervaringen met projecten met elkaar te delen.

  • Zodra je bent ingewerkt en ook een training in Amerika hebt doorlopen kunnen er in geval van interesse ook andere werkzaamheden aan je worden overgedragen zoals bijvoorbeeld voorraadbeheer of inkoop. 

Dit ben jij

  • Jij bent bekend met internationale handel en hebt bij voorkeur ervaring in een commerciële functie bij een distributeur of producent van chemische producten. Heb jij dit niet maar beschik je wel over affiniteit met chemie? Dan nodigen wij je zeker uit om te solliciteren en leren wij je graag alle kneepjes van onze branche.
  • Je spreekt en schrijft goed Nederlands en Engels. Beheers je daarnaast ook nog andere vreemde talen? Dan heb jij een streepje voor;
  • Je bent gemotiveerd, kunt goed luisteren en hebt oog voor detail
  • Goede en eerlijke communicatie stroomt bij jou door je aderen. Verder beschik je over voldoende verantwoordelijkheidsgevoel en kan je zowel in teamverband, als zelfstandig, goed uit de voeten.
Chromatech europe

Je bent bereid om een PPA (Persoonlijke profielanalyse) assessment af te laten nemen om zo inzicht te krijgen in wat jouw sterke kanten zijn en waar je nog ontwikkelpunten hebt. Na het invullen van de PPA wordt de uitkomst eerst besproken tussen de kandidaat en een gecertificeerde collega van Reinders & van Soest. Hierna wordt de uitkomst van de PPA besproken en gedeeld met ons contactpersoon binnen Chromatech.

Het werving & selectietraject wordt uitgevoerd door Reinders & van Soest Recruitment. Ben jij geïnteresseerd in de bovenstaande functie neem dan direct contact op met Wieke van der Steen of Jamilla van der Ende via sollicitatie@reindersenvansoest.nl of telefonisch via 0174-514875.

Persoonsgegevens

Deze website maakt gebruik van cookies

Accepteer cookie's om door te gaan.