Vacature

Accountmanager Export

 

Den Hoorn

 

40 uur

 

HBO diploma of aantoonbare werkervaring op HBO niveau.

Ben jij op zoek naar een commerciële functie waarbij je alle vrijheid krijgt om de bestaande klantenkring verder uit te breiden, waar ook ter wereld? 

Vind je het daarnaast heerlijk om geregeld een bezoek te brengen aan (internationale) klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Benfried is al ruim 75 jaar een begrip in de professionele (glas)tuinbouw en akkerbouw en biedt haar klanten een totaalpakket aan diensten en producten. In de loop van de jaren heeft Benfried een enorme kennis en ervaring opgebouwd op het gebied van onder meer (biologische) gewasbescherming, substraten en bemesting. Sinds 2021 is Benfried onderdeel van Arvesta. Arvesta is één van de grootste bedrijven in Europa op het gebied van Agri- en Horticulture.

Benfried heeft op dit moment zo’n 80 personen in dienst. In verband met het aankomend vertrek van een collega uit het salesteam zijn wij op zoek naar een nieuwe accountmanager export. Het huidige salesteam bestaat uit 5 accountmanagers en 2 backoffice medewerkers. Daarnaast gaat de accountmanager export ook veel samenwerken met de productspecialisten (7 personen).  Ga jij geen uitdaging uit de weg en ben jij op zoek naar een functie met een internationaal karakter? Wacht dan niet langer en solliciteer direct.

Hard werken loont!

Bij aanvang krijg jij een vast contract aangeboden. We willen immers met jou de toekomst in!

Naast een hele mooie uitdaging krijg je ook nog eens een prima salaris aangeboden. Hierover gaan we graag met jou in gesprek. Een bonussysteem behoort tot de mogelijkheden.

Benfried heeft geen cao, maar wel een personeelshandboek. Hierin staat o.a. beschreven dat je 8% vakantiegeld krijgt en 26 vakantiedagen. En hoe langer jij in dienst bent, des te meer vakantiedagen jij op jaarbasis opbouwt. Goede deal toch? Er wordt een pensioenregeling aangeboden, waarvan Benfried het grootste gedeelte van de premie betaald. Ook lekker meegenomen. Voor deze functie zal je veel op pad zijn, dus spreekt het voor zich dat je een auto, telefoon en laptop van de zaak krijgt. 

Last but not least zijn er tal van mogelijkheden op het gebied van ontwikkeling. Bij Benfried vinden ze het zeer belangrijk dat iedereen zich blijft ontwikkelen. Zowel op professioneel, als op persoonlijk vlak. Er is daarom ook alle ruimte tot het volgen van cursussen en/of opleidingen. Ook zijn er met de tijd doorgroeimogelijkheden richting de functie van export manager.  

Benfried logo groot.png

Jouw toekomstige werkdag

Het is dinsdagmiddag 13:30 uur. Aan het einde van de middag vlieg je voor een aantal dagen naar Japan, dus je bent nog even de laatste dingen aan het inpakken. Sinds je bij Benfried werkt heb je al aardig wat landen gezien. Zo ben je bijvoorbeeld al een aantal keren naar Afrika afgereisd en heb je een vijf daagse trip richting Australië erop zitten. Je geniet er enorm van om te reizen en om ‘live’ in contact te staan met kwekers en distributeurs. Je bent zo’n 35% van de tijd op reis.

Je bent verantwoordelijk voor het opbouwen en onderhouden van internationale relaties. De ene keer doe je dit per e-mail of telefoon, terwijl je de andere keer het vliegtuig in stapt. Uiteraard word je ondersteunt door de backoffice medewerkers en door de product specialisten. Waar jij vooral de focus hebt liggen is een stukje relatiebeheer, het binnenhalen van opdrachten en je zorgt voor tevreden klanten. Niets meer en niets minder.

Je staat in contact met bestaande klanten, maar vindt het ook een uitdaging om nieuwe klanten te benaderen. Dit kan de buurman van een kweker in Armenië zijn, maar bv. ook een grote distribiteur in een land waar jullie op dit moment nog geen zaken doen.

Enfin, aan het einde van de middag vlieg je dus naar Japan en je verwacht zaterdagochtend weer terug te zijn. Je gaat langs een aantal klanten om de dienstverlening te bespreken, maar ook om te kijken of uitbreiding van de diensten mogelijk is. Daarnaast heeft één klant je om een specifieke oplossing gevraagd en deze oplossing heb jij samen met één van de productspecialisten voorbereid. Je verwacht dan ook dat de klant hier een klap op zal gaan geven en dat je met een grote glimlach terug het vliegtuig in zal stappen.

Wanneer je niet in het buitenland bent (zo’n 65% van de tijd) houd je je vooral bezig met de administratieve verwerking van orders en het maken van offertes. Daarnaast boek je zelf je ticket, hotel en huurauto wanneer je voornemend bent om naar een klant in het buitenland af te reizen.

Verder vertegenwoordig je Benfried op internationale beurzen en evenementen en houd je je altijd bezig met het signeren van nieuwe kansen en mogelijkheden in de markt. Al met al een zeer dynamische functie waarbij de mogelijkheden oneindig zijn.

Dit ben jij

  • Je hebt een afgeronde HBO diploma, of aantoonbare werkervaring op HBO niveau;
  • Je hebt affiniteit met de tuinbouw sector, doordat je er bv. zelf in gewerkt hebt. Of  misschien hebben jouw ouders vroeger wel ‘getuind’?  
  • Je spreekt goed Nederlands en Engels. Spreek je daarnaast ook nog andere vreemde talen?  Dan heb jij een streepje voor;
  • Je bent flexibel qua werktijden, maar verwacht deze flexibiliteit ook terug. In verband met  het reizen heeft dit een wisselwerking op elkaar;
  • Goede en eerlijke communicatie stroomt bij jou door je aderen. Verder beschik je over  voldoende verantwoordelijkheidsgevoel en kan je zowel in teamverband, als zelfstandig,  goed uit de voeten.
pexels-photo-327540.jpeg

Het werving & selectietraject wordt uitgevoerd door Reinders & van Soest Recruitment. Ben jij geïnteresseerd in de bovenstaande functie neem dan direct contact op met Wieke van der Steen of Maaike Veldhuizen via sollicitatie@reindersenvansoest.nl of telefonisch via 0174-514875.

Persoonsgegevens

Deze website maakt gebruik van cookies

Accepteer cookie's om door te gaan.