Vacature

PLC programmeur

 

Rotterdam

 

40 uur

 

MBO4 werk- en denkniveau

Heb jij een afgeronde MBO4 opleiding in de richting van Elektrotechniek, Informatica of Mechatronica? Ben jij daarnaast op zoek naar een leuke uitdaging waarbij afwisseling in werkzaamheden centraal staat en heb jij affiniteit met techniek? 

Oechies is een elektrotechnisch installatiebureau gespecialiseerd in de scheepvaart en de offshore. Inmiddels bestaan zij al meer dan 50 jaar en zijn er ongeveer 50 personen in vaste dienst. Oechies Elektrotechniek levert totale service aan klanten. Van het ontwerpen en onderhouden van elektrotechnische installaties tot het plaatsen van navigatiesystemen en beveiligingsinstallaties, maar ook het in bedrijf stellen van elektromotoren en generatoren. Alles komt wel voorbij! Voor de afdeling PLC programmeren zijn wij op zoek naar versterking. Op dit moment zijn er zeven medewerkers werkzaam op de afdeling. In verband met de aanhoudende groei is er ruimte gekomen voor een achtste persoon. Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging waarbij geen dag hetzelfde is? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Hard werken loont!

Als PLC programmeur heb je een erg afwisselende en verantwoordelijke baan. En daar staat wat tegenover. Oechies Elektrotechniek heeft jou een hoop te bieden. Wat dacht je van een aantrekkelijk salaris? Oechies valt onder de cao Installatietechniek, wat inhoud dat je recht hebt op 25 vakantiedagen, 13 ADV dagen en 8% vakantiegeld. Daarnaast betaalt de werkgever de helft van jouw pensioenpremie en heb je recht op een telefoon en laptop van de zaak. Ook behoort een auto van de zaak op termijn tot de mogelijkheden.

Je start bij Oechies met een jaarcontract. Is er een wederzijdse match? Dan zetten ze deze graag om naar een vast contract. Ook is er voldoende ruimte om jezelf te ontwikkelen. Je kan verschillende vak gerelateerde cursussen volgen en intern is er ruimte zat om nieuwe dingen te leren en om met de tijd meer verantwoordelijkheden te krijgen. Ook is er ieder jaar een leuk bedrijfsuitje. Met de feestdagen word je zeker niet vergeten en staat er wat moois voor je klaar! Nog steeds enthousiast? Lees dan vooral door!

 

Jouw toekomstige werkdag

Het is 08.00 uur en je komt aan op de zaak. Je bent inmiddels al een tijdje bij Oechies aan het werk en kan zelfstandig op pad. Je stapt de auto in op weg naar een klus in de buurt. Jouw functie vindt voornamelijk in de buitendienst plaats. Je werkt al enige tijd aan hetzelfde schip. Je ben verantwoordelijk voor de technische optimalisaties en zorgt ervoor dat alles functioneert. Als PLC programmeur ontwerp, programmeer en test je besturingsoplossingen. Je begint de ochtend met het verhelpen van een storing die in het weekend is opgekomen. Je zoekt uit waar het probleem zit en programmeert het systeem net even anders, waardoor hij een paar uur later weer naar behoren draait. Bij jou is geen dag hetzelfde, dus jouw creativiteit in het vinden van oplossingen wordt volop benut.

Eind van de ochtend houd jij je bezig met het testen van de nieuwe pompen die inmiddels gemonteerd zijn. Je houdt contact met de nieuwbouwploeg die uiteindelijk eindverantwoordelijk zijn voor het opleveren.

Tussendoor krijg je een belletje dat de boegschroef van een oud project niet meer werkt. Je spreekt met je contactpersoon af dat je er ‘s middags even langsrijdt om ernaar te kijken. Nu is het eerst tijd om te lunchen.

Na de lunch ga je verder met het besturingssysteem. Het is van groot belang dat dit uiteindelijk perfect werkt. Jij duikt hier helemaal in en houdt ervan om je tanden in een wat groter project te zetten. De kick dat het dan uiteindelijk lukt, is dan des te groter! Nadat je hier klaar mee bent is het tijd om de auto in te stappen. Je hebt immers beloofd om nog langs het schip te rijden waarvan de boegschroef kapot is. Eenmaal aangekomen is dit niet zomaar te verhelpen. Je schakelt even met de planning op kantoor en geeft aan bij jouw contactpersoon dat er morgen een collega langskomt om het probleem te verhelpen. Morgen heb jij namelijk geen tijd, omdat je je bezig gaat houden met de nood generator en het testen van meetapparatuur van het schip waar je vandaag bezig was. Heerlijk, die afwisseling!

Tevreden kijk je op de klok. Het is alweer 16.30 uur. Je ruimt je spullen op en gaat op weg naar huis. Morgen weer een nieuwe dag vol uitdagingen.

Dit ben jij

Dit ben jij:

  • Jij hebt een afgeronde MBO4 opleiding in de richting van Elektrotechniek, Informatica of Mechatronica;
  • Jij hebt basiskennis over programmeren, eventueel aangevuld met kennis van PLC programmeren. Heb je ervaring met de systemen Bachmann of Omron? Dan heb jij een streepje voor;
  • Je bent op zoek naar een baan waarbij je voldoende verantwoordelijkheden krijgt, je in teamverband werkt, maar ook zelfstandig aan de slag kan.
Oechies-logo-2015.jpg

Het werving & selectietraject wordt uitgevoerd door Reinders & van Soest Recruitment. Ben jij geïnteresseerd in de bovenstaande functie neem dan direct contact op met Wieke van der Steen of Maaike Veldhuizen via sollicitatie@reindersenvansoest.nl of telefonisch via 0174-514875.

Persoonsgegevens

Deze website maakt gebruik van cookies

Accepteer cookie's om door te gaan.