Vacature

HR Adviseur

 

Maasdijk

 

32 - 38 uur

 

HBO werk- en denkniveau

Heb jij een aantal jaren ervaring op het gebied van HR? Ben jij daarnaast gedreven, denk jij 3 stappen vooruit, bruis jij van de energie en ben je toe aan de volgende stap in jouw carrière? 

Zoek dan niet verder, want dan hebben wij de ultieme uitdaging voor jou!

Harvest House. Die moet je kennen! Coöperatie Harvest House U.A. is dé vruchtgroentespecialist van Europa. Met een areaal van ruim 1100 ha, 69 leden en een omzet van € 885 miljoen per jaar zijn zij één van de grootste producentenorganisaties in vruchtgroenten van Nederland. Ze hebben een breed assortiment tomaten, paprika’s en komkommers.

Het zijn echte doeners. Doen het goed, doen het gewoon, doen het op hun eigen manier en doen het vooral samen. Want samen bereiken ze meer. Ze kennen de keten. En ze kennen de markt. Ze snappen de behoeften van de consument. Ze zijn goed in het verbinden van de juiste mensen en kennis. Samen bouwen ze aan een voedselketen die relevant is in de wereld. Want zij geloven dat iedereen in de wereld toegang moet hebben tot gezond, voedzaam en lekker eten.

De afdeling HR bestaat in het meest ideale plaatje uit vijf personen. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en op zoek naar een werkgever waar nog aandacht is voor de mens? Lees dan snel verder.

 

Hard werken loont!

Bij aanvang krijg jij een jaarcontract. Klikt het hierna van beiden kanten, dan bieden ze jou bij Harvest House graag een vast contract aan. Je krijgt een prima salaris en bij een positief bedrijfsresultaat deelt iedereen hierin mee. Om je werk goed uit te kunnen oefenen krijg je een laptop en mobiele telefoon van de zaak. Harvest House valt onder de cao Groothandel voor groente en fruit. Dit betekent o.a. dat je bij een fulltime dienstverband 26 vakantiedagen krijgt, 8% vakantiegeld ontvangt en een goede pensioenregeling aangeboden krijgt. Op het gebied van ontwikkeling zijn er veel mogelijkheden. Er is altijd ruimte voor het volgen van cursussen of opleidingen. Binden en boeien staat bij Harvest House centraal. Dit geldt ook m.b.t. doorgroeimogelijkheden.

Buiten het feit dat de arbeidsvoorwaarden meer dan prima zijn, zijn er ook nog andere leuke extraatjes die het werken bij Harvest House net even iets aantrekkelijker maken dan bij de buurman. Wat dacht je van ergonomische werkplekken, iedere dag een heerlijke lunch op de zaak (tegen een kleine vergoeding). Oh ja, en deels thuiswerken is ook nog een optie.

HarvestHouselogo.jpg

Jouw toekomstige werkdag

Als HR adviseur krijg je de verantwoordelijkheid over diverse bv’s binnen Harvest House. Je bent het aanspreekpunt voor zowel de directie, de managers als voor de medewerkers. Ze kunnen rekenen op jouw ondersteuning en advies bij organisatorische-, personele- en persoonlijke vraagstukken. Maar hoe ziet een ‘random’ dag er dan uit? Stel je eens voor..

Het is maandagochtend, 8:30 uur. Je bent vandaag lekker op tijd aanwezig en pakt eerst een heerlijke kop koffie. Vandaag wordt een drukke dag en daar ga jij lekker op.

Om 9:00 uur heb je eerst een overleg met je directe collega’s. Hoe ziet de week eruit, wie doet wat en waar ligt de focus aankomende week? Fijn om even met elkaar te zitten om vervolgens alles goed te stroomlijnen voor aankomende week. Na dit overleg staat er gelijk nog een overleg gepland. Om 10:00 uur heb je een afspraak met de manager Finance. Door de aanhoudende groei is er ruimte gekomen binnen het team voor een nieuwe collega. Hierover ga je met de manager in gesprek. Je bespreekt de functie en adviseert waar nodig. Hierna stel je een tekst op en zorg je ervoor dat de functie op de juiste kanalen terecht komt. Je vindt het leuk om je bezig te houden met werving & selectie. Je doet de eerste screening bij binnengekomen sollicitaties, nodigt kandidaten uit, voert de (eerste) gesprekken tot aan het opstellen van de arbeidsvoorwaarden en het laten voorbereiden van contracten. Je pakt trajecten van begin tot einde op en krijgt er een kick van wanneer er weer een nieuwe collega in dienst treed.

De tijd vliegt. Inmiddels is het 11.30 uur en je besluit je mail even bij te gaan werken tot aan de lunch. Er loopt tussentijds nog een collega langs met een korte vraag. Bij HR staat de deur altijd open en dat maakt de functie dan ook erg dynamisch. Je voorziet je collega van de juiste informatie en loopt richting de kantine. Tegen een klein bedrag kan je hier gebruik maken van een heerlijke lunch. Die bammetjes laat jij dus mooi thuis!

Na de lunch is het tijd voor je volgende afspraak. Om 13:30 uur heb je een gesprek met een collega die al geruime tijd ziek is. De WvP kan jij dromen en een duurzame re-integratie staat bij Harvest House voorop. Je bereid het gesprek eerst nog even kort voor met de manager van deze collega. Je vindt het fijn om adviserend bezig te zijn en je kennis toe te passen in de praktijk. Iedere case is anders en dat maakt ieder advies maatwerk.

Het gesprek is goed gegaan. De re-integratie wordt voorzichtig opgestart en je adviseert de manager hoe zij dit het beste op kan pakken. Ook zijn er evaluatie momenten ingepland waar jij in eerste instantie bij aan zal schuiven. Na verloop van tijd draag je dit over aan de manager.

Je haalt een lekker bakje koffie en loopt richting je werkplek. Je hebt meerdere aanvragen binnen gekregen m.b.t. de ontwikkeling van een aantal collega’s. Dit zoek je vanmiddag nog uit. Welke opleiding past het beste bij de vraag en wat zijn de kosten hiervan? Je verzamelt alle informatie en koppelt dit terug. Bij een ‘go’ kunnen de medewerkers binnenkort al starten bij dit opleidingsinstituut.

Je kijkt in je agenda en ziet dat je morgen een sparringssessie hebt met een aantal directe collega’s en managers. De business verandert in een razend tempo en dat vraagt van jou de nodige flexibiliteit als HR adviseur. De sparringssessie gaat over het huidige HR beleid, maar ook over het bijstellen en verbeteren van dit beleid waar nodig. Je vind het leuk om zowel operationeel-, strategisch- en tactisch actief te zijn en dat maakt jou de ideale kandidaat voor deze functie.

Het is 17:00 uur. Tijd om je computer uit te zetten en richting huis te gaan. Wat een heerlijke dag was dit. Op naar de dag van morgen!

Dit ben jij

  • Je hebt een afgeronde HBO opleiding HRM of P&A;
  • Je hebt een aantal jaren ervaring in een soortgelijke rol;
  • Je hebt actuele kennis van arbeidsrecht en relevante wet- en regelgeving;
  • Je kan goed overweg met het MS office pakket, met name Excel, en hebt ervaring met digitale personeelsinformatiesystemen;
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve skills, denkt oplossingsgericht en vindt het leuk om (proactief) met de organisatie mee te denken.
Harvest House samenwerking 098-533.jpg

Een PPA (assessment) maakt deel uit van de werving- en selectieprocedure. Na het invullen van de PPA wordt de uitkomst eerst besproken tussen de kandidaat en een gecertificeerde collega van Reinders & van Soest. Hierna wordt de uitkomst van de PPA besproken en gedeeld met ons contactpersoon binnen Harvest House.

Het werving & selectietraject wordt uitgevoerd door Reinders & van Soest Recruitment. Ben jij geïnteresseerd in de bovenstaande functie neem dan direct contact op met Valerie Huisman via sollicitatie@reindersenvansoest.nl of telefonisch via 0174-514875.

Persoonsgegevens

Deze website maakt gebruik van cookies

Accepteer cookie's om door te gaan.